Finanskris?

Hade en skön dag på jobbet idag, vi ligger bra till med inventeringen och det känns bra. Fast jag hade nästan önskat att jag skulle få mer tid men det har gått så bra att det inte behövs.

Antar att ni har läst om finanskrisen som pågår just nu. Trodde inte att det var "a big deal" men idag på lunchen läste jag metro och uppfattade det som att swedbanks kunder lika gärna kunde gräva ner sig här och nu (hittar inte artikeln från metro). Det är inte lika farligt som jag först trodde för sedan kom Ingela med DN och där var det en lista med råd angående krisen, kändes mycket bättre efter att jag läst den. Men om swedbank mot all förmodan skulle gå i konka så får jag inte ett juta, inte ett enda öre, nada sipp zero, så är det bara. Knäppt men dagens sanning.

Sitter med datorn i knäet, har ett så bra laptopstöd som tar bort värmen och så kommer datorn upp en bit. Hittaden den på IKEA när jag var där med en arbetskamrat i vintras, åkte med en buss full med damer som arbetar åt Umeåskommun. Kul var det, vill fara igen snart. Kan man få nog av IKEA?

Ska se Heroes nu som helt klart är min favorit just nu, hörs imorgon!

Redan måndag

Ska strax fara på jobbet. Jobbar 10-18 idag och imorgon, vi ska inventera hela jäkla butiken. Får väl se om jag får mer tid, beror på hur mycket folk det är. Men jag hoppas på det, behöver allt jag kan få. Känns kul att se hur det går till på en inventering också.

Har haft en super skön helg, det går bara så fort. Det är alltid kul när mamma och pappa är på besök. Dom ska komma nästa helg också. Jobbar så klart på lördag då också men det gör inte så mycket, hinner med middag ändå.

Måste fara nu så jag inte blir sen. Ha en bra dag!

Öppnat

Fick ett roligt samtal igår kväll av en (som hon kallade sig själv) Ingela när hon har druckit två glas vin. Hon frågade om jag kunde öppna butiken idag. Det gjorde jag så klart det är bara en timma tidigare plus att jag tycker det är kul. Får ofta för mig att det är någon som förföljer mig när jag ska öppna på morgonen. Tittar mig runt flera gången innnan jag låser upp och smiter in, då merar jag smiter in, blir smal som en katt och öppnar dörren så lite om möjligt. Hehe, lite knasig får man väl vara.

Ska strax fara till brorsan på Umedalen och äta middag med mamma, pappa och morbror med familj. Kul! Det är alltid trevligt att umgås med släkten och äta god mat.

Ha en bra kväll, det ska jag ha i alla fall.

Bokrea

Det är så kul att jobba. Var inte så mycket folk idag och det är inte så kul men när det väl sätter igång så är det bara så underbart att jobba i butik. Jag kan inte förstå hur det kan vara så upp och ner (för det mesta älskar jag mitt jobb). Det är inte alltid som det känns så roligt på jobbet. Får man en otrevlig kund behövs det flera stycken för att man ska komma tillbaka. Gick bra på min träff med chefen som jag skrev om. Fick en bra känsla efteråt och det brukar ju vara bra. Hoppas bara att dom inser hur bra verkligen jag är ;) (klart man ska ha självförtroende!)

Kikade på bokrean på Åhlens en sväng efter jobbet. Hittade en mycket rolig bok som vi har pratat om här hemma. Den heter "Den som inte tar bort luddet ska dö!" skriven av komikern David Batra, ni vet skånsk dialekt och indier. Det är en bok där en massa lappar är samlade, från tvättstugor, i affärer, på gatan, på jobbet, ja överallt. Tycker verkligen om den här boken, rolig och så gillar jag att David kommenterar alla lappar så bra. En favorit är denna insändare, "Du som följe med hem i fre. Tog inte bara min oskuld utan även tvättstuge nyckel. Varför? Onödigt. Det här förhållandet saknar kommunikation. /D", är det inte bara för bra? Sen gillar jag även denna lapp, sådana som brukar sitta i mataffärer tex. säljes/önskas, "en wok säljes pga skiljsmässa. Kärringá låg med Arne Svensson på kräftskivan den 18/7 i Malmslätt. 200:- el. högstbj. Rolle". Tänk att folk sätter upp lappar om vad som helst. Kan verkligen rekommendera denna bok, om ni inte vill köpa den så smygläs lite i den på Åhlens, lovar att ni kommer att gå ut med ett leende på läpparna.

Nog om detta, sägen känns som ett bra alternativ nu...

Jobbsök

Har varit på stan och letat jobb. Tycker det är lite jobbigt att gå runt och fråga om jobb, i alla fall de första man går till. Känns som man är en hund som sitter vid ett bord och tigger, snääälla ge mig jobb, jag är grymt bra och så ler man så där oskuldsfullt. Urk. Tur att jag nästan har varit överallt nu, hade skrivit ut för lite papper så jag kunde inte ta alla idag. Ska förresten tillbaka till ett ställe imorgon och prata med chefen, säger inget mer, än.

Gick in på Kicks och kollade priser på I.D bareMineral. Startkittet som jag skrev om kostade bara 360:- konstigt för det brukar ju alltid vara billigare på nätet. Blev mer sugen på det stora kittet nu när jag pratade med peronalen på Kicks (dom kanske bara lurar mig vem vet). Det kostar 995:- men man får med riktigt mycket. Fick mig också en testsminkning för att se vilken färg jag ska ha, blev finast med fair/light. Kanske slår till, har bara så svårt att bestämma mig.

Haha, gick inte så bra när jag skulle fota mig själv men tillslut klarade jag av att få med hela ansiktet, visst blev det fint med fair/light?


Dags att uppdatera

Hade en underbart skön helg, jobb på lördag och seda bara mys hemma. Var och sminkade mig på Bodyshop på fredagen, det blev fint men höll inte länge alls. Bodyshop har börjat med mineralsmink och jag valde såklart det, pratas mycket om naturliga ämen i smink nu. Tror att i.d.bareMinerals är bättre, i alla fall om man lyssnar på mina arbetskamrater. Hade tänkt köpa ett startkit från i.d.bareMinerals. Det här kostar runt 400 spänn vilket inte alls är mycket. Ska kolla vad det kostar på Kicks så man får det på en gång. Blev bara lite osäker när jag har läst att den här borsten ska vara supergrym till .i.d smink. Vill bara ha det bästa så klart. Men jag får väl läsa vidare, någon som har testat i.d.?

Har sytt om en klänning/tunka till min chef idag, alltid kul att göra någon annan glad. Var och lämnade den efter lunch eftersom jag ändå behövde prata med henne. Tycker om mina arbetskamrater så himla mycket, blir alltid glad när jag är på jobbet och det är väl underbart?

Har testat ett nytt spel, Spore, riktigt kul måste jag säga. Påminner litegrann om The Sims som jag spelade som en tok förut. Känns som Spore är ett mer avancerat spel. Man kan spela det online också vilket jag gärna skulle testa.

Jag och E har varit ute på en prommis så här på kvällskvisten, skönt är det enda jag kan säga om det! Nog för att jag tycker om att gå men jag börjar bli riktigt less på att vara utan cykel. Som tur är så har min underbara pappa fixat en i Storuman, måste bara få hit den på något vis, så fort som möjligt också... Ska klura på det, ha en bra kväll.

Jobba mera

Har haft en härlig dag på jobbet idag. Det är så kul att jobba, önskar bara att det skulle hända oftare. Måste göra något åt det, älskar Ur o Penn men det är helt enkelt för lite tid. Får väl se vad som händer. 

Som jag skrev så var jag barnvakt till Emmy igår. Så otroligt söt tjej, hon är lungt och glad. Inga problem alls att vi inte hade träffats på ett tag. Vi lekte och var ute på promenad, åt lunch bara hade det skönt. Fotade henne som en tok. Här är några utav bilderna jag tog.

Tvättat för 1000 man

Idag klev jag upp med E klockan sju. Kikade på RixMorronZoo på TV, roligt att dom har börjat med det. Har alltid gillar MorronZoo var så sur att jag inte kunde lysna när jag bodde i Storuman. Dom är så härliga och man får en bra start på dagen.

Har aldrig förut tvättat så mycket som jag gjorde idag. Det blev totalt 10 maskiner! Har inte sparat tvätt i två år om ni tror det jag tvättade täcken, mysfilten min, kuddfodral och sådant som man inte tvättar så ofta. Det känns så skönt nu, slipper man tänka på det ett tag.

Ska vara barnvakt på onsdag. Emmy heter den söta krabaten och E är morbror så jag blir väl plast-moster(kanske heter ingift men jag är inte gift så plast blir väl bra?). Hon är så grymt söt, fattar inte att en unge kan vara så söt och go! Har inte träffat henne på ett tag men jag tror att det kommer går bra ändå. Hon har faktisk en egen blogg om ni vill se hur söt hon är.

Hittade en trevlig blogg idag, de skriver om kända bloggar. Det är kul att läsa deras kommentarer om olika inlägg från alla möjliga bloggar. Har inte så stor koll på bloggvärlden så den här bloggen är ju helt perfekt för mig. Kanske kan jag bli lite inspirerad att blogga mera, bättre och snyggare.

Vi får väl se, sa den blinde till den döve.

BBQ på Garaget

Har just varit ute på en lång promenad. Skönt, vi gick en runda som tidigare var besökt varje dag. Börjar dock bli kallt här, inte så kallt att man inte kan gå men kylan kryper bara närmare och närmare. Gillar vinter men jag tycker inte om mellan läget med slask, mörka kvällar(dagar), blött över allt, grått av allt grus som sprids ut och så vet man aldrig vilka kläder man ska ta. Får frysa en dag och svettas den andra, inget jag ser framemot.

Igår åt jag och E middag på Garaget som ligger på Umedalen. Dom har underbart god mat. Speciellt oxbringan, gillar vad det står på menyn "Borde vara obligatorisk på listan över saker man vill uppleva innan man dör". Det är sant också, har aldrig någonsin ätit något kött som är så gott, ska inte inte börja försöka beskriva hur gott det är för det går bara inte. Dom har ett roligt upplägg på menyn också, man kryssar i det man vill beställa, sås, vilken sorts potatis, tillbehör, förrätt osv. riktigt roligt med ett annorlunda koncept. Kolla även på bilderna så får ni se vad mysigt det är. (gillar speciellt den här väggen)

Ska snart hitta på något att äta, men vad? Något lätt som en sallad kanske, efter allt kött igår känns det lagomt.

Mysigt

Har en skön hemma kväll med godis och film, ska se Hairspray nu skulle vilja se den äldre versionen också. Hur ska man få tag på den? Kul med musikaler, gillade också Sweeney Todd nog för att den var lite seg ibland. Det är mer fart i Hairspray och det tycker jag om. Film är verkligen en bra uppfinning, så hilma mysigt att bara ligga i soffa och se på en bra film. Efter förra helgen så behövs den en lugn inne helg.

Var och hälsade på min älskade farmor idag också. Hade inte tänkt stanna länge men så blev det inte. Tur hade jag också för min parkeringstid gick ut lååångt före jag kom ut till bilen. Min farmor är så hilma söt, vi pratade om allt från himmel till jord och det var verkligen kul att se henne skratta och må bra. Lite kontigt att se de äldre kämparna dålig men som tur är har farmor med all säkerhet bra gener eftersom hennes mamma snart fyller 101år. Det är väl häftigt??

Blev förresten en riktig klassiker är om kvällen, Thelma & Louise, grymt bra! Inte så bra tips kanske eftersom alla förmodligen redan har sett den :)

Jag är en dålig bloggare

Vilken dålig bloggare jag är. Hade bestämt mig för att fixa in bilderna från Stockholm innan jag skulle blogga igen men det går inte så bra för mig. Har fortfarande ingen kabel och jag tvivlar på att den kommer springandes från Storuman snart, funderar på att be mamma skicka ner den i ett brev, kan vara en smart idé eller hur??

Hade en super bra helg, fest med brudarna både fredag och lördag sedan hann jag jobba där emellan också. Roligt med storbesök från frugan, synd bara att hon försvann på lördagen så jag inte fick visa vårt fina hem. Får bli en annan gång... Önskar bara att vi gjorde saker tillsamman oftare. Känns i alla fall kul att det har flyttat hit lite fel man känner, ska bara ta och hitta på något snart :)

Har inte jobbat mycket i veckan, man blir nästan förslappad när man inte jobbar. Känner att jag måste göra något åt det här, helst snabbt också. Var på en information från Ams idag, blev riktigt sugen på att åka utomlands och jobba. Gör man det inte nu kommer det nog aldrig att bli av. Kanske ska lyssna på min kära arbetskamrat som uppmanade mig idag, "åk nu annars kommer du ångra dig och bli en sur och bitter 65 årig tant". Vi får väl se...

Ska hälsa på min kära farmor i morgon, var där i måndags med Erik och i onsdags med Emil så tänkte jag fara ensam på dagen i morgon eftersom jag inte jobbar. Är nog inte så kul att bara ligga på en avdelning och inte ha något att göra, sedan vet jag att farmor verkligen uppskattar när hon får besök.

Ska lägga mig under mysfilten nu, blir nog en film senare kan bara inte bestämma mig för vilken...

Borta bra men hemma bäst

Skönt att vara hemma. Det är kul att åka bort också så man upskattar sitt hem mer. Är ledig idag, jag har packat upp allt och städat till lite här hemma ska strax fara och handla sedan laga min goda kycklingpaj som E beställde igår. Han börjar sitt nya jobb idag, längtar tills han kommer hem så jag får höra hur det har gått.

Hade det hur bra som helst i Stockholm. Shoppade bara på affärer som inte finns i Umeå, Zara, Urbanoutfits, Topshop och lite bas tröjor från Cubus. Kan visa mina fynd sedare. Har fotat massor men jag har igen kabel att föra över bilderna till datorn så det får bli senare. MAMMA MIA var helt underbar, åh så bra! Vilken stämmning det var också, alla sjöng med och i slutet trodde jag nästan att golvet skulle gå sönder. Helt enkelt en underbar helg, återkommer med mer info för jag måste verkligen åka och handla nu....

PS. Grattis till pappa som fyllde 33år igår ;)

RSS 2.0